Makeup från Miss W Pro

Makeup från Miss W Pro

Jag har testat produkterna från deras nya limited edition kollektion som heter: ”Express yourself”, vilket jag tycker är jätteroligt då jag älskar färger. De sminkningar som ni kan se på bilderna är inspirerade av just det temat. Jag tycker också det är kul att naturligt/ekologiskt smink kommer ut med lite roligare färger än enbart naturfärger, det behövs. Så håll i hatten för vi har några produkter att gå igenom innan vi är klara!

Nagellack
Först ut har vi nagellacken. Jag har testat deras tre nya färger från kollektionen. Nagellacken är fria från parabener, toluen, harts och formalin. Färgerna är:

”64 Lila” – En ljuslila underbart magisk färg. Min favorit av de tre nagellacken. Jag tycker den har passat jättebra att använda under sommaren, då det är en ljus fin färg, som syrener. Den var lätt att måla på och blev jämn och fin. Kanske aningens rinnig, men inget som irriterade mig.
Poäng: 10/10
”63 Mörkgrön” – Denna är också en jättefin djupgrön färg och som var enkel att lägga på. Men jag tycker kanske inte att den passar lika bra på sommaren som den lila. Det är mer en höstfärg enligt mig. Därför får den lite avdrag på poängen. Jag föredrar ljusare färger på nagellack faktiskt.
Poäng: 9/10

”65 Vit” – Den vita var den svåraste färgen att få snygg. Den var liksom lite genomskinlig och rinnig, så jag fick lägga på flera lager och då blev det tjockt och ojämnt. Det blev inte så snyggt enligt mig tyvärr.
Poäng: 3/10

Power stretch Mascara
Hos Ecochic kan du hitta tre olika maskaror från Miss W Pro. Jag har testat deras två nya ”power strech” maskaror, som även de ingår i den nya kollektionen. De innehåller 98.9% naturliga ingredienser, varav 26% är ekologiska. Maskaran ska separera fransarna och ge dem galen volym. Det gillar jag! Jag har testat deras två nya färger som är något färggladare än den svarta. Färgerna är:

”35 Lila” Jag älskar faktiskt färgen på den här maskaran mer än vad jag trodde jag skulle göra. Det är inte en så skrikig lila färg utan mer en plommon-lila. Jag älskar ju lila och plommon passar mig väldigt bra så denna var smickrande på mig. Resultatet blev också mycket mjukare än svart. Den var mycket bra i konsistensen också, inte smulig alls och lätt att bygga upp. Jag fick långa och fylliga fransar precis som de lovade. Tummen upp!
Poäng: 10/10


 ”34 Blå” – Precis som den lila var den här lätt att bygga upp och fransarna fick mycket färg och volym. Sen måste jag säga att det faktiskt är en rolig färg på maskara. Den har en klarblå färg och får mig att tänka på det glada 80-talet, fast ändå inte på något vis. Mer modern färg kanske. Kul och passade mig faktiskt mer än vad jag förväntade mig! Den får dock lite avdrag på poängen därför att det är trots allt en ganska svår färg att bära en vanlig dag. Det är nog lite för obekvämt för mig i alla fall hehe. Men utöver det en nice färg.
Poäng: 9/10

Flytande eyeliner
Nu kommer vi till en av mina favorit-kategorier, flytande eyeliner! Om ni inte visste det så älskar jag det. Jag tycker att det är ett så enkelt verktyg som kan förhöja vilken look som helst. Jag älskar roliga färger på eyeliners och att leka med olika former som tex. grafiska mönster. Jag har såklart testat de nya färgglada färgerna från Express Yourself-kollektionen också, vilket gör mig helt eld och lågor haha. Dessa är gjorda med ekologisk aloe vera för en mjukgörande och vårdande effekt. 98.9% av ingredienserna är av naturligt ursprung, varav 25% är ekologiska. Jag älskar att borsten är jätte-smal. Det gör appliceringen så mycket lättare. Färgerna jag testat är:

”27 Vit” – Jag upplever att den är enkel att måla med, den har en fin vit färg, den luktar inte så mycket (inte så gott kanske men inte mycket) och irriterar inte mina ögon eller hud. Den torkar även ner fint på huden. Det finns inte så mycket att klaga på när det gäller denna, men en sak får den avdrag på och det är om man målar med den på lite större ytor så täcker den inte lika bra, utan blir genomskinlig på flera ställen. Poäng: 8/10

”25 Lila” – Denna lila har en riktigt fin lila färg som är lite skimrig. Den är lite mer klar lila än plommon lila kanske, men jätte fin. Den får inte full pott i poängen därför att jag personligen nog gillar plommonlila mer tyvärr. Poäng: 9/10

”26 Blå” – Den blå eyelinern blev nog dock min favorit av dem ändå. Den har en vacker, klarblå, metallisk färg. Sjukt snygg! Den kommer jag använda mycket. Poäng: 10/10


Magic stick (highlighter)
Jag har också testat ett ”Magic stick” i nyansen ”69 Light pink”. Denna ingår inte i Express Yorself-kollektionen dock. Det är en riktigt fin rosa färg med skimmer i en ganska kall ton. Den här färgen tilltalar mig verkligen och passar mig också bra som har en rosa/kall underton i huden. Det finns även en som har en mer varmare nyans som heter ”68 Pink nude”. Den passar kanske varma hudtoner lite bättre tänker jag. Sticket är verkligen som namnet säger, helt magiskt. Det är lagom krämig, lägger sig fint på huden, har en så fin färg, skimrar jättefint, är lätt att använda och luktar godis. Jag är definitivt kär i den. Jag kommer använda den här mycket.

Rekommenderar den starkt! Poäng: 10/10

Flytande rouge
Flytande produkter och produkter i krämformat är något jag har blivit mer intresserad av på senaste tiden. Jag gillar inte supermycket att vara kladdig i ansiktet, men jag har ändå börjat uppskatta krämiga produkter mer. Jag menar man kan väl ändra sig! Dessutom är jag ganska torr av mig, så krämprodukter återfuktar lite. Resultatet brukar bli så fint också. Puderprodukter blir också fint, men det blir fint på olika sätt.

Jag har testat de två nya rougen som ingår i deras nya kollektion. Färgerna är ganska ljusa och blir rätt så neutrala på mig, vilket jag tycker är fint. Jag gillar också att färgerna drar mer åt det orangea hållet än åt rosa/röd, för det får mig att se väldigt varm ut oftast. Orange är väldigt smickrande på mig. Däremot så undrar jag om de inte är lite för ljusa för någon med en mörkare hudton? Färgerna i alla fall:
”Nr 71 Sweet coral” – Jag hade lite svårt att hitta namnen på dessa, men jag tror att denna heter ”Sweet coral” i alla fall och att 72 heter ”Coral rose”, även om jag inte är helt hundra. Denna är en lite varmare nyans än 72. Jag skulle säga att den drar lite mot brunt nästan. Eller kanske en blandning av brun och persika. Av dessa två rouge tyckte jag nog bättre om 72, men denna är fortfarande fin. Luktar himmelskt gott gör de också. Lite som godis! Den får lite avdrag på poängen därför att den går lite för mycket mot brunt för mig.
Poäng: 8/10

”Nr 72 Coral rose” – En fin nästan lite pastellig färg som jag gillar. Den passar mig bra. Man får en fin lite diskret rosig effekt på kinden utan att den blir för mycket. Vill man dock ha en starkare färg, skulle jag nog välja något annat. Men jag gillar när det är diskret och inte för mycket, då jag annars lätt ser varm ut. Den får ett avdrag på poängen därför att den troligtvis inte kommer bli en favorit hos mig, även om jag tycker att den är fin.
Poäng: 9/10

Ögonskuggor
Dessa tre ögonskuggor som jag testat ifrån denna färgglada och kreativa kollektion är verkligen jättefina. De ska vara vårdande med ekologisk macadamia-olja som mjukgör, skyddar och ger näring, samt ekologisk avocado-olja som mjukgör och skyddar. De är också gjorda med 100% naturliga ingredienser. 10% är dock av ekologiskt ursprung. Det enda som var lite synd när jag fick dem, var att den gröna ögonskuggan var trasig, då de är ganska sköra. Därför skulle jag nog inte våga ha dem i en sminkväska tex. för då skulle det nog vara smink överallt. Men med det sagt så går den ju att använda ändå, fast den är trasig.

”96 Pearly pink (Nude)” – Färgen är nästan exakt min hudfärg så syns knappt på huden. Annars skulle jag nog säga att det är den perfekta neutrala färgen. Den är dock inte matt utan lite, lite skimrig, eller mer satin kanske. Den passar väldigt bra på mig om jag vill ha en riktigt neutral look men ändå vill vara lite sminkad. Den får inte full pott i poängen dock då det är en färg som knappt syns på mig, men annars är det ju inget fel på den. Poäng: 8/10
”98 Green water (Ljusgrön)” – Jättefin färg på den här skuggan alltså Det är en fantastisk mjuk ljusgrön färg. Älskar! Den är inte superpigmenterad, men ändå tillräckligt för att synas. Vill man ha ett mer pigmenterat resultat dock så kan man ta fingret att applicera med. Det funkar även fast den är matt faktiskt. Sen skulle jag också rekommendera att ha en lite mer klistrig bas under så den fastnar ordentligt. Vill man ha en lite mjukare/ljusare look så kan man använda en borste att applicera med. Den här skuggan kommer jag använda mycket i alla fall. En ny favorit! Poäng: 10/10
”97 Parma (Ljuslila)” – Jag älskar den här ljuslila färgen också. Precis som den gröna är den väldigt mjuk, inte superpigmenterad men blir ändå väldigt fin på ögonlocken. Här gäller samma som med den gröna skuggan. Applicera med fingret för mer pigmenterat resultat och med borste för mjukare resultat. Den här kommer jag också att använda mycket. Definitivt en ny favorit! Poäng: 10/10

Läppstift
Och sist men inte minst har vi två fina läppstift ifrån nya kollektionen. Hos Miss W pro kan ni hitta både matta läppstift och läppstift med en satin-finish. Läppstiften ska vara rikligt pigmenterade och ge mjuka läppar med hög täckning. 100% av ingredienserna är av naturligt ursprung och 21% av ingredienserna är ekologiska.

”170 Rose coral tender satin” (Nude) – Det här läppstiftet är en riktigt fin mörk, korallrosa ”nude” färg. Jag är ju en sucker för neutrala färger på läpparna och jag älskar den här nyansen. De luktar så himla gott också! Liksom fräscht och lite som godis. Här på Ecochic står det här läppstiftet under kategorin matt läppstift, men på Miss W pro´s egna Instagram sida står det att det är ett läppstift med en satin-finish. Jag tror dock mer på att detta är en satin-finish som namnet på den säger. Den är definitivt inte matt i alla fall, utan väldigt återfuktande. Poäng: 10/10
”169 Rose flash matte” (Rosa) – Wow den här färgen säger jag bara! Om du vill ha en riktigt stark, nästan neon-rosa färg med galet mycket pigment, då ska du välja detta läppstift. Här snackar vi 80-tals vibbar så det skriker om det, fast enligt mig ändå med en modern touch, då den nästan är neon-rosa. Häftig färg! Det enda som kanske kan vara ett minus (eller ett plus?) med denna är att den färgar av sig på läpparna och det är ganska svårt att få bort. Men det kan ju vara positivt om man vill ha färg på läpparna utan kladd. Jag skulle nog kunna leva med det. =) Jag såg också på Miss W pro egen Instagram sida att de hade använt något av sina läppstift som ögonskugga och sedan satt den med puder eller något för att sätta det på plats. Det måste jag nog testa med denna. Det kan bli bra. Det här läppstiftet ska ha en matt finish, men jag upplever inte den riktigt som matt heller dock. De känns mycket återfuktande. Poäng: 9/10

Vad tycker jag?
Jag måste erkänna att jag blev riktigt imponerad över kvalitén på produkterna. De är riktigt bra, precis som de utlovar. De känns både bra och lite lyxiga när man håller i dem. Jag gillar det! De är inte super-billiga heller (inte svindyra heller dock), men det brukar ändå indikera på att kvalitén är rätt bra. Jag gillar verkligen deras produkter och vill definitivt testa mer från märket. Jag tror jag kommer gilla det mesta som de har gjort. Jag gillar designen också och att de har lite roliga och glada färger att leka med. Jätteroligt att de har en lila och blå maskara. Jag älskar det!

En sak som jag dock funderar på är att trots att det står att det ät ett ekologiskt märke, så är det en ganska liten procent av ingredienserna som är ekologiska i nästan alla produkter. Men ändå är de eko-certifierade. Det verkar som att det krävs en ganska liten mängd ekologiska ingredienser för att de ska bli certifierade då. Lite konstigt enligt mig kanske, men jag antar att orsaken till det är att naturligt smink oftast innehåller mineraler till stor del (då det är smink), vilket också gör att de inte kan vara ekologiska till 100%, eftersom det är bara saker som odlas som kan vara ekologiska.

Jag tog mig tiden att googla det och läste att för att ett företag ska få en Ecocert-certifiering så krävs det att produkten/produkterna har minst 95% naturliga ingredienser och minst 10% ekologiska ingredienser. Det har ju dessa produkter, men jag kan nog ändå tycka att det låter lite lågt. Jag läste också att många väljer att inte ansöka om just den certifieringen då de tycker att det inte är tillräckligt hårt. Men det beror väl på vad man tycker så klart. Men utöver den lilla detaljen så tycker jag ändå att produkterna är riktigt bra som jag verkligen varmt rekommenderar er att testa!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar