Malin recenserar Orgaid

Malin recenserar Orgaid

Hej igen alla Eco-chicare! Nu är jag tillbaka igen för att kicka igång ”hösten” med att tipsa er om några superhärliga produkter som verkligen ligger mig varmt om hjärtat och som har blivit ett av mina favorit-märken den senaste tiden. De produkter jag pratar om är från Orgaid. Jag vet inte om ni har hört talas om dem, men alltså wow säger jag bara! Har ni inte testat något från märket så se detta som ett tecken på att det är dags att ni gör det nu.

Orgaid är ett märke som kommer ifrån USA där ingredienserna är ekologiska och naturliga. Produkterna innehåller minst 70% ekologiska ingredienser. De är inte testade på djur och är delvis veganska. Arkmaskerna innehåller inte heller varken parabener, formaldehyd, alkohol, phtalater, sulfater, kemiska konserveringsmedel eller parfym, vilket jag tycker är fantastiskt då jag har extremt känslig hud! De är även miljövänliga och det gillar jag.

För mig så är också förpackningarna VÄLDIGT viktiga när jag väljer produkter. Man kanske inte alltid tänker eller tror att det är så viktigt, men det tror jag verkligen på att det är. Jag tror att i de flesta fall om man har lagt tid och pengar på en snygg utsida, så har man troligtvis lagt tid och pengar på en bra insida också. Priset på dessa produkter är lite mer i den högre prisklassen, men jag lägger definitivt hellre gärna ner lite extra pengar på något som är snyggt, hållbart och med en bra insida.

Det var just det yttre som fångade mitt intresse först i det här fallet och jag blev helt kär direkt. Vid första anblick så är de riktigt vackra att titta på. Om ni inte har förstått det ännu så är jag väldigt förtjust i trädetaljer på produkter, såsom trälock etc. Och det har just dessa. Flaskan till serumet är också lite lätt frostad vilket jag är väldigt svag för. Och den kombinationen tillsammans är oslagbar. Så dem får verkligen 10/10 poäng för det. Här på Eco-Chic kan ni hitta deras serum, sheet-masks/arkmasker, ansiktsolja och ansiktspeeling. De produkter som jag har testat och skriver om i detta inlägg är deras sheet-masks och Youth Serum med vitamin C och hyaluronsyra.

Arkmasker

Jag har alltså testat deras storpack med arkmasker. Där får man sex masker i ett paket med två av varje sort. Detta paket innehåller två Vitamin C - revitaliserande arkmasker, två Anti-ageing och återfuktande arkmasker och två närande arkmasker med grekisk yoghurt.

Förpackningen som arkmaskerna ligger i är gjorda av kartong med ett fint litet natur-snöre att stänga den med. Även själva maskerna ligger i en miljövänlig förpackning gjord av kartong i stället för plast eller något annat. Maskerna är gjorda av fibertyg med hydro-gel som ska göra att huden kan absorbera serumet som de är dränkta i bättre. Apropå det så måste jag säga att de verkligen är dränkta i en generös mängd serum också. Pluspoäng på det!

Vitamin C - revitaliserande
Detta är definitivt min favorit av maskerna då jag och min hud älskar vitamin C. Jag tycker att vitamin C är magiskt! Vitamin C sägs boosta kollagenet i huden, jämna ut ojämnheter, reducera pigmenteringar och ge huden ett naturligt ”glow”. Och det mina damer och herrar tycker jag verkligen att det gör. Min hud har nog aldrig varit så fin som när jag började lägga till just C-vitamin i min rutin. Den innehåller även hyaluronsyra som hjälper huden att binda fukt och det är också något som min hud älskar. Kombinationen med just C-vitamin och hyaluronsyra är den bästa kombinationen för mig tycker jag. Masken innehåller ingredienser som apelsinskal, citron, granatäpple, lavendel, nypon och probiotika.

Den har en svag doft som luktar fräscht och känns riktigt svalkande och skön på huden. Speciellt efter tex. varma sommardagar. När jag har denna på mig kan jag riktigt känna hur huden bara suger upp allt som en svamp. Jag kommer absolut köpa dem igen flera gånger om. Rekommenderas!

Anti-ageing och återfuktande
Denna mask påstås reducera finnar, motverka rynkor och återfukta på djupet. En mask för dig med mogen och torr hud. Den innehåller en blandning av ingredienser som Niacinamid, Aloe Vera, trollhassel, Hyaluronsyra, videbark, Lavendel, Rosmarin, Grönt te, samt Probiotika.

En riktigt härlig mask enligt mig. Doften på denna var dock den jag tyckte minst om, men masken var finemang på min lite mogna och väldigt torra hud. Jag vet inte riktigt om den påverkade mina rynkor speciellt mycket eller motverkade finnar egentligen, men huden kändes väldigt fräsch och återfuktad efteråt. Kanske att man behöver använda den fler gånger tänker jag om man vill ha ett riktigt ordentligt resultat.

Greek Yoghurt - närande
Den här närande arkmasken är den som doftar godast av de tre. Den doftar av vanilj och känns superskön på huden. Den innehåller grekisk yoghurt som bland annat boostar cellförnyelsen. Den innehåller även Aloe Vera, Lavendel, Hyaluronsyra, Beta Glucan, Pro vitamin B5, Allantoin, Grönt te, Kamomill, Videbark, Nypon samt Probiotika.

Den påstår att den ska minska utseendet av synliga porer, göra huden mjuk och jämna ut hudtonen. Jag kan inte riktigt uttala mig om porstorleken eller utjämnandet av huden, men den är en riktig höjdare på att återfukta huden och göra den mjuk i alla fall. Om man vill få ett utjämnande resultat tycker jag nog att man ska köra på vitamin C i stället.

Youth Serum med hyaluronsyra och vitamin C

Oj, oj oj hörni! Här har vi en guldgruva. Det här serumet är med handen på hjärtat, ett av de bästa serum jag testat hittills. Jag tycker väldigt mycket om serum generellt men mest så tycker både jag och min hud att blandningen av vitamin C och Hyaluronsyra (som ni nu vet) funkar bäst på mig. Och det hittar ni i den här. Utöver det så hittar ni även ingredienser som Aloe Vera, Lavendel, Jojobaolja, Niacinamide, Granatäpple och Nypon.

Det ska också tilläggas att min hud är extremt känslig och att jag väljer mina serum med omsorg. Jag behöver så naturliga produkter som möjligt för att min hud ska godkänna dem. Denna klarar testet.

Den känns snäll mot huden, sjunker in snabbt, ger ett fint ”glow” och återfuktar riktigt bra. Och precis som med arkmasken så jämnar vitamin C ut hudtonen och ljusar upp pigmentfläckar. Den luktar även gott och milt och flaskan är jättevacker att titta på. Jag är också väldigt glad att den inte innehåller parfym, för det tycker inte min hud om så mycket. Har ni inte testat detta serum så borde ni göra det. Prislappen på denna ligger ganska så högt, men tro mig när jag säger att den är värd varje krona. Jag kommer definitivt att köpa den igen!

Sammanfattningsvis om ni vill testa ett bättre alternativ till sheet masks/arkmasker, som både är naturliga och ekologiska, så är dessa produkter verkligen något att testa på. Jag rekommenderar dem starkt. Serumet har ni nog förstått att det kan vara värt att satsa på också om ni letar efter ett som verkligen är bra. Jag skulle själv gärna testa deras ansiktspeeling och ansikts-olja också. Jag tror inte att jag skulle bli besviken.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar