Orgaid's nya rengöringar

Orgaid's nya rengöringar

Hej alla eko-vänner och ett gott nytt 2022!

Jag hoppas att ni har haft en bra start på året. Det är verkligen ingen hemlighet att jag är ett fan av produkterna från Orgaid. Om ni minns, så testade jag deras arkmasker och serum i somras och älskade dem! Nu har dem slagit till igen och kommit ut med några nya härliga produkter, två rengöringar och en toner. Det är faktiskt lite det jag har saknat och väntat på i deras serie, så jag blev jätteglad. Självklart var jag tvungen att prova. Jag har nu provat deras två rengöringar ett litet tag och jag tänkte dela med mig av mina tankar.

Ultra Deep Cleansing Oil

Som många av er kanske har hört talas om så har ju dubbelrengöring blivit en stor grej. Det innebär alltså att man först kör med någon oljebaserad rengöring för att lösa upp fett, smuts och solskydd etc. för att sedan ta en vattenbaserad rengöring för att bli av med överflödig olja. Denna oljerengöring ska alltså vara steg ett i dubbelrengöring. Denna olja är baserad på solrosolja, jojobaolja, färgtistelolja, rosmarin, lavendel, och geranium.

Min hud älskar just olja. Den luktar riktigt fräscht enligt mig också, och känns skön på huden samt irriterar inte. Den löser även upp smink bra tycker jag. Denna ska masseras in på torr hud för att sedan sköljas bort med vatten.

Gentle Cleanser with Soothing Aloe Vera

Nummer två i dubbelrengöringen är Gentle Cleanser med lugnande aloe Vera. Den innehåller lavendel och kamomill som ska lugna huden. Andra ingredienser är också citron, apelsinskalsextrakt, granatäpple, nypon, grapefruit och geranium. Väldigt intressanta ingredienser tycker jag.

Tanken är alltså att den ska ta bort överflödig olja som sagt och huden ska känna sig ren, lugn och icke irriterad efteråt. Aloe Veran ska även ge näring till huden och fukt troligtvis då det är lite det den gör. Rengöringen ska masseras upp till ett skum och masseras in i huden för att sedan sköljas av. Jag tycker att den är helt ok. Den funkar som den ska, men jag hade kanske önskat att den skulle vara lite mer återfuktande då jag är väldigt torr. Jag trodde dock att den skulle vara det då det är Aloe Vera i och den har en ganska gelé-ig konsistens, men inte så som jag vill.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så måste jag säga att jag tycker om dem båda mycket. De är helt klart godkända. Jag kommer absolut att använda upp dem. Det enda som är mitt problem är att den här dubbelrengörings-grejen funkar faktiskt inte superbra på mig, för jag tycker att min hud blir uttorkad av det sättet. Jag förstår varför man gör det, men det bara funkar inte så bra för min hud, då jag är väldigt torr. Jag tror att lösningen är att göra tvärt om. Jag brukar faktiskt göra det när jag gör dubbelrengöring. Som jag sa förut så älskar min hud olja, så jag vill faktiskt att så mycket olja som möjligt stannar kvar på huden. Därför brukar jag antingen BARA rengöra med en oljerengöring av något slag eller så tar jag nummer två först och nummer ett sist och låter oljan sjunka in i huden ett tag. Då blir min hud mycket mer återfuktad. Jag upplever att det inte påverkar min hud negativt på något sätt heller, eller att min hud skulle vara mer smutsig för det. Det gör inte heller att jag får några finnar eller så. Snarare tvärt om, jag brukar få utbrott av finnar när min hud är torr.

Hur brukar ni göra? Brukar ni använda er av dubbelrengöring eller gör ni på något annat sätt?

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar