Pulpe de Vie Sheet Masks

Pulpe de Vie Sheet Masks

Hej igen kära ni!

Jag har nu under Juli månad testat alla arkmasker från det franska märket Pulpe de vie och tänkte berätta vad jag tycker om dem. För det första så gillar jag verkligen märkets filosofi och vad de gör. De är ett ekologiskt märke till ett billigare pris, som gör sina produkter av färsk ”ful” frukt som ingen vill ha och som annars bara kommer att slängas. De handlar även frukten i säsong när de gör sina produkter från lokala marknader i Frankrike.

Jag menar hur kan man inte gilla det?!

När det kommer till just arkmaskerna, så ville jag testa dem redan första gången jag såg dem. De har väldigt roliga namn med ordvitsar som fick mig att fnissa lite, och om något får mig att fnissa, då måste det ju också så klart testas! Så vi börjar helt enkelt från början.

Moji’ detox arkmask
Det här var alltså den första masken jag testade och den gjorde mig riktigt imponerad! Det är en återfuktande, detoxande, regenererande, lugnande och skyddande arkmask. Den innehåller bland annat ekologisk melon, som återfuktar och stimulerar förnyelse av cellerna och Lycopene som förekommer naturligt i just melon och som är rik på A och C vitamin, som skyddar mot fria radikaler. Men även citronmeliss som har lugnande egenskaper, Fucocert som är ett patenterat ämne som utvinns ur fermenterat socker (mycket återfuktande), samt vildmorot som är mycket detoxande, men som även lindrar finnar och lugnar. Själva masken är gjord av ekologisk och biologiskt nedbrytbar bomull.

Vad tycker jag? Jag upplevde att den kändes superskön, återfuktande, och att den svalkande min hud mycket, plus att det höll i sig långt efter att jag tagit av mig masken. Jätteskönt om det är varmt, eller om huden är röd eller irriterad. Efteråt kändes min hud väldigt len och återfuktad. Jag kommer nog definitivt köpa denna igen då min hud lätt blir torr och mina porer blir igenkloggade lätt, så fukt och detox är precis det min hud behöver. Den älskade det! Och trots att jag såg att det är parfym i masken (jag brukar vara superkänslig mot parfym annars), så upplevde jag noll irritation av det när jag använde den. Den luktar inte så starkt av parfym heller.

När det kommer till passformen av masken, så kan det vara det sämsta jag varit med om haha. Den var gigantisk och passade inte mitt ansikte alls! Hålen för ögonen är gigantiska, den går upp på håret och den fick massa veck då jag försökte anpassa den till mitt ansikte. Det tycker jag att de borde jobba lite på faktiskt. Minuspoäng för det, men utöver det satt den ändå bra och gled inte.

Poäng: 9/10

Margar’ eclat arkmask
Det här var den andra arkmasken jag testade. Det är en tydligen en arkmask som ska motverka ålderstecken. Jag antar att det är för att det mest är C-vitamin i den. Den innehåller stärkande morot (är lite osäker på vad stärkande morot innebär dock =P), som är fullproppad med just C-vitamin och betakaroten som kan hjälpa till att man blir mer brun, samt grapefrukt som ganska uppenbart innehåller mycket C-vitamin också, samt ska tona huden och ge den lyster.

Vad tycker jag? Jag måste erkänna att den inte alls gjorde mig lika imponerad som den första masken. I vanliga fall älskar min hud C-vitamin, men jag tycker inte att den gjorde så mycket för mig. Kanske var det för att jag blev så imponerad av den första också, att det blev svårt att slå det? Konstigt nog tycker jag att den luktade väldigt likt den första masken, fast jag hade förväntat mig en större skillnad. Jag skulle nog säga att alla deras produkter som jag har testat luktar ganska liknade, om ni förstår vad jag menar? Jag menar inte att de luktar likadant, men man kan liksom känna att det är deras produkter på doften.

Som de flesta arkmasker så är ju målet att man ska bli återfuktad, men jag tycker inte att jag blev lika återfuktad av denna, som med den första och jag fick inte lika fint ”glow”. Den togs inte upp lika bra av huden heller och lämnade kvar en något klibbig yta (jag hatar att vara klibbig i ansiktet!), men den var inte direkt dålig. Jag insåg också att denna inte verkar ha parfym i sig, vilket är ett plus. En helt ok mask enligt mig. Varken mer eller mindre.

Poäng: 6/10

Sex on the peach arkmask
Detta var den tredje ansiktsmasken som jag testade. Den doftade mycket sötare än de andra, vilket kanske inte är så konstigt då det är persika i. Den doftar precis likadant som alla andra produkter i deras persiko-serie. Med andra ord så luktar den helt enkelt supergott! Den här masken ska vara återfuktande, regenererande och öka syreupptagningen i cellerna. Den innehåller ekologisk persika som är en antioxidant och skyddar, mjukgör, revitaliserar och ökar elasticiteten i huden, ekologisk kiwi som innehåller C-vitamin, E-vitamin och D-vitamin, vilket ska tona huden, ge vitalitet och smidighet, regenerera och även hjälpa huden rekonstruera hudens hydrolipidic film.

Vad tycker jag? Passformen behöver vi nog knappast diskutera då den var exakt likadan som de andra. Totalt fel för mitt ansikte och skrynklig. Man ser ju ut lite som en seriemördare i dessa haha (Ofta i andra arkmasker också dock). Det som jag också inte gillade med denna var att den lämnade en mycket mer klibbig hinna på huden än de andra. Det gillar jag inte! Jag vill att det mesta ska sugas upp av huden och jag hatar att vara klibbig/klistrig och det ligger kvar i en evighet på huden. Jag tänker att det kanske kan ha en del att göra med att det är väldigt mycket socker i denna troligtvis. Jag upplevde också att de andra produkterna jag hade på efteråt inte sjönk in i huden så bra som de brukar heller, utan mer lade sig ovanpå bara. Och då var jag egentligen ganska torr i ansiktet den här gången, jämfört med när jag testade de andra. Jag hade precis testat en detoxande lermask som torkade ut min hud lite innan. Så rent logiskt tycker jag att den borde ha tagits upp bättre av huden, men icke. Jag var till och med fortfarande klibbig dagen efter när jag vaknade och långt in på dagen tills jag sköljde av mitt ansikte i panik. Denna innehåller även parfym, så jag kommer tyvärr inte köpa om igen även om den luktar gott.

Poäng: 2/10

Daiqui’rides anti aging arkmask
Ok så detta var alltså den fjärde masken i ordningen som jag testade, och det är den som blev min favorit av de alla, förutom den första med melon. Denna härlighet ska alltså motverka ålderstecken, återfukta på djupet. Tydligen är den speciellt utformad för grov och torr hud. Jag tror det är därför min hud gillade den så mycket. Om jag inte tar hand om min hud så blir den väldigt torr och grov och ser ganska gammal ut. Masken innehåller Ekologisk kiwi som ska tona, vitalisera och ljusa upp huden, ekologisk kvitten, som regenererar, återställer hudens fuktbalans och jämnar ut hudtonen, Osilift som är ett patenterat ämne, utvunnet ur havre som tonar och mjukgör huden, samt Hibiskusblomma som återfuktar, ger näring och skyddar mot ålderstecken.

Vad tycker jag? När jag testade den första masken med melon så trodde jag att den skulle bli min favorit av alla, för jag blev så imponerad av den, men den här får faktiskt ett poäng mer av mig, då den hade den bästa passformen av alla (det kan ha varit en tillfällighet dock). Den satt som en smäck, rörde sig inte det minsta och jag kunde prata riktigt bra i den. Den luktade fräscht, jag blev väldigt återfuktad och superlen i ansiktet efteråt. Den sjönk in bra i huden, inget kladd här inte, och kändes svalkande och jätteskön. Min hud reagerade inte heller dåligt även fast det är parfym i. Jag hade den på mig länge och ville inte ta av mig den. Jag behöver nog inte säga mer än att min hud älskade den. Jag kommer absolut köpa den igen!

Poäng: 10/10

Pina tomata blemish perfecting arkmask
Då har vi kommit till den sista masken. Den ska vara bra om du har finnar, obalanserad hud, verkar rengörande, mattar ner huden, jämnar ut den och reducerar förstorade porer. Den innehåller Bioecolia, som är en bra bakterie och som ska återställa och skydda hudens balans, tomatvatten som reducerar överflödigt sebum och reducerar förstorade porer, en blandning av citrusfrukter som tonar, rengör och jämnar it hudtonen, svartvinbärsknopp som har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper, samt Fucocert som återfuktar och mjukgör.

Vad tycker jag? Passformen på den här gjorde mig knäpp. Den var jättedålig och konstig, och det var jättesvårt att få till den ordentligt. Resultatet blev sjukt skrynkligt. Jag tror inte heller att jag tyckte om den då det inte är rätt för min hud. Den gjorde inte så mycket för mig alls. Det ska också tilläggas att jag inte behöver bli av med överflödigt serum, då jag är en torris. Jag blev även lite klibbig på huden efteråt. Inte lika mycket som den med persika dock, men ändå. Även om det stod att den skulle matta ner huden, så tycker inte den blev så matt, snarare klibbig. Det finns nog egentligen inte så mycket att tillägga om den. Jag tyckte inte om den. Den återfuktade inte så bra heller och jag kommer inte köpa om den tyvärr.

Poäng: 3/10

Du hittar länk till de olika arkmaskerna under recensionerna Använd koden MALIN40 för 40% rabatt på arkmaskerna från Pulpe de Vie

Koden är giltig t.o.m. 14. Aug 2022

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar