Hållbar produktion för hand

Hållbar produktion för hand

The Handmade Soap Company startade i köket hos Donagh och Gemma 2010. Där tillverkades små väldoftande tvålar som såldes på marknader och till snälla grannar. Sedan dess har grytorna blivit större, liksom produktsortimentet och antalet hjälpande händer. Grundidén är densamma: genom att använda väl sammansatta blandningar av eteriska oljor och råvaror från naturens skafferi har de skapat en underbar serie produkter som boostar både ditt humör och din hud – och luktar dessutom fantastiskt!

De renoverade en övergiven linnefabrik i byn där de kommer från i Irland. Sedan tog det fart på riktigt. Vi tog i drift den oanvända vattenkraftturbinen som en gång drev bruket, långt tillbaka i tiden. Så nu drivs alla våra maskiner, lampor, värme och internet av vatten från floden Boyne som rinner bredvid oss. Vi använder ingen olja, gas eller kolbränsle på plats eller någon el från nätet. Vi drivs av naturen.

Vår arbetsstyrka är lokal, många av oss gick faktiskt i skolan tillsammans. Vi har 4 uppsättningar syskon i verkstaden och massor av gästspel när det blir riktigt hektiskt, vi är bokstavligen en stor familj och vi behandlar våra människor som familj. Vi gör fortfarande saker på traditionellt sätt, handgjorda, med den personliga touchen. Det tar tid och omsorg och kärlek och tålamod – det är det handgjorda sättet. Och det är vad vi handlar om och det kommer inte att förändras.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar