Varför du bör välja ekologisk makeup?

Varför du bör välja ekologisk makeup?

Ekologisk makeup, varför?

Vi bryr oss om din hud och vi vet att du gör detsamma!
Men tänker du på vad du applicerar efter din hudvård?

Efter att ha varit så noga med att välja en ekologisk hudvårdsrutin för ditt ansikte, skulle det vara synd att förstöra allt på grund av en makeup med bristande sammansättning och skadliga effekter...

Är du redo att lära dig mer om ekologisk smink?

Make Up or Break Up?

Det kan tyckas självklart: precis som dagkrämen du applicerar dagligen är ditt ansikte i kontakt med din makeup, och i synnerhet din foundation, på ett direkt, upprepat och långvarigt sätt. Med andra ord, allt den innehåller absorberas av din kropp lika säkert som du smakade på det med en sked! Vad får oss att undra över vad dessa vackra förpackningar innehåller... Dålig syreupptag för huden, hormonstörande ämnen, allergiframkallande eller irriterande produkter: ja, din sminkväska är potentiellt en riktig tidsinställd bomb!

De giftiga bi-effekterna av smink, i motsats till vad man skulle tro, härstammar inte från den industriella revolutionen och dess procession av glada petrokemiska vätskor: redan på 1500-talet betalade drottning Elisabeth I priset, hon sägs ha dött från sitt intensiva användande av vitt bly (en blandning av vit vinäger och bly) som slutligen förstörde hennes ansikte och förgiftade hennes kropp. Inte så trevligt, eller hur?Som ett resultat, det berömda "vill du vara fin får du lida pin" och andra normer att till varje pris motsvara en modell av skönhet (definierad av män..uhm) även om det innebär att förlora din hälsa: Vi säger Nej tack!! 

Men måste vi ge upp sminket helt, även på dimmiga morgnar när du bara har sovit 5 timmar, även på festkvällar, även på arbetsintervjudagar? Nej nej!

Så vad ska man tänka på gällande ekologiska makeup?

Först: ekologiskt och naturligt, det är inte samma sak!

Det är därför nödvändigt, även när det kommer till din mat, att vara uppmärksam på de små certifieringarna på etiketterna och att endast välja produkter med ekologiska märkningar och bra ingredienser. 

För att få den ekologiska märkningen måste produkten uppfylla följande: 

  • Minimum 95% naturliga ingredienser
  • Minimum 95% av växtbaserade ingredienser från ekologisk odling
  • Mimimum 10% av totala ingredienserna från ekologisk odling

Och här är vad de inte får innehålla:

  • Petrokemiska derivat
  • Kemiska eller syntetiska konserveringsmedel/parfym/färgämnen
  • Parabener, paraffin, silikon, PEG....

Vad ska finnas kvar?
Så få ingredienser som möjligt, med liten eller ingen bearbetning! Vegetabiliska vaxer, extrakt och oljor, mineraliska och organiska färgämnen och eventuellt ekologiska eteriska oljor. Och det är allt !

Din övergång till ekologisk smink: vad du kan förvänta dig.
Det är bestämt, du konverterar till ett bättre alternativ! Bra gjort, din hud kommer att tacka dig.

Ekologiskt smink har fördelen av att den absorberas av huden snabbare och jämnare, vilket ger ett mer naturligt resultat. Om vi får dela några råd med dig inför din övergång till ekologiskt:

  • Försök inte ändra allt över en natt, gå gradvis, det är synd att slänga produkter du har hemma om de inte är tomma- tänk "Anti-waste"!
  • Lägg tid på att läsa recensioner på internet och skapa en uppfattning av nya produkter du köper - återigen "Anti-waste" synd att ha produkter liggandes som man inte använder.

Ingeting i världen är perfekt: det finns två nackdelar vid bytet till ekologiskt smink...

Bye bye, vattenfast mascara: det som gör smink vattenfast är allt annat än naturligt och det finns inget ekologiskt alternativ! Men med några droppar ricinolja, en liten ögonfransböjare så är du redo för poolen eller stranden.

När det gäller nagellacket... Sätt dig ner, vi har dåliga nyheter. Det ekologiska nagellacket, de finns faktiskt inte på riktigt. Visserligen finns det mer naturliga alternativ, till exempel de så kallade "vattenbaserade" lacken, men i realiteten innehåller detta även lösningsmedel som är mer beständiga även om de finns i mindre mängd, och kan vara giftiga. Om du är gravid eller ammar rekommenderar vi starkt att du undviker lack, om du är osäker!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar