Hitta rätt Aleppotvål för dig?

Har du hört talas om Aleppo-tvål och vill prova den, men är inte säker på vilken du ska välja? Här berättar vi allt du behöver veta för att göra rätt val!

Alla tvålars förfäder
Visste du att Aleppotvål är den äldsta tvålen i världen? I tusentals år har den tillagats av Aleppos mästare tvålmakare och deras hantverk är fortfarande överlämnat från far till son så att vi kan njuta av dess välgörande effekter. Denna traditionella kunnande fördes till väst av korsfararna och markerade födelsen av Marseille-tvålen.

Aleppotvål är en ekologisk produkt, fri från konstgjorda färgämnen, syntetiska doftämnen, palmolja och konserveringsmedel. Den är gjord med hantverksmetoder: tvålpastan erhålls genom förtvålning av oliv- och lagerolja. Den sprids sedan ut och skärs i kuber, innan den stämplas och torkas i minst 9 månader.

Varför 9 månaders torkning?
Till skillnad från industritvål innehåller Aleppo-tvål inte palmolja, vilket hjälper tvålmassan att torka snabbare.

 • Aleppotvål för ansikte, kropp och hår med ekologiskt blomvatten av Damaskusros.

  Denna tvål kombinerar uråldrig Syrisk metod i tillverkningen av Aleppotvål med de fördelaktiga egenskaperna av ekologisk blomvatten av Damaskusros, främställt genom ångdestillation av Damaskus rosenblad.

  Läs mer 
 • Giftbox - Discovery of Aleppo
  Upptäck den genuina Aleppotvålen i både sin fasta och flytande form i Najel’s gåvobox. Upptäck alla fördelar med denna historiska tvål.

  Läs mer 
 • En fläckborttagningstvål av 100% olivolja, tillverkad i Aleppo. I sin förtvålade form är olivolja är känd för sina rengörande och avfettande egenskaper. Kan användas på torra tyger, tillsammans med Najel flytande tvättmedel, för att avlägsna envisa fläckar.

  Läs mer 

Aleppotvålens egenskaper
Aleppotvål kommer från en varm förtvålning av två utvalda oljor: olivolja och lagerolja. Olivolja har utmärkta mjukgörande egenskaper och är en kraftfull rengöring när den omvandlas till tvål. Laurbærolja har lugnande, antiseptiska, desinficerande och regenererande egenskaper. Av denna anledning rekommenderas Aleppotvål med en hög andel lagerolja (30 % och över) för torr och känslig hud. Den rekommenderas för att rengöra och lugna irriterad och så kallad "problem" hud.

Aleppotvål rengör huden grundligt och är lika lämplig för kropp, ansikte och hår. Det lugnar torr hårbotten och hjälper till att bekämpa mjäll.

Hur känner man igen en äkta Aleppotvål?
Många tvålar säljs under namnet Aleppo tvål. Men bli inte tagen av utseendet! Vissa "så kallade" Aleppotvålar innehåller palmolja eller kokosnötsolja som förändrar Aleppotvålens egenskaper.

Aleppotvål måste tillverkas i Aleppo och dess region för att skörda frukterna av Aleppos klimat både för odling av olivträd och för torkningsprocessen. Sedan 2011 har en logotyp som autentiserar Aleppo-tvålens ursprung registrerats av det syriska ekonomiministeriet för att certifiera produktionen av tvål i Aleppo och dess region.