Applicera din solkräm regelbundet

För att skydda din hud och för en jämnare solbränna!

Applicera din solkräm generöst över hela kroppen utan att glömma de där små områdena som också förtjänar din fulla uppmärksamhet: öron, tinningar, nacke, händer, fötter. Förnya applikationen varannan timme. Även om alla Lovea's solskyddsprodukter är vattentåliga, rekommenderar vi att du applicerar solkräm igen efter varje simtur. Din solskyddsprodukt måste appliceras försiktigt för att skydda din hud och inte exponera den mer!

Skydda dig själv oavsett din aktivitet
Var försiktig, solen bedrar: det är inte för att du inte känner värmen från dess strålar på din hud som UV-strålar inte har någon effekt! Använd alltid en solskyddsprodukt även vid lätt molntäcke eftersom detta inte nödvändigtvis blockerar UV-strålar. Akta dig för falska trygghetskänslor, särskilt vid havet eller i bergen och när det blåser eller är moln. Det är inte bara på stranden du behöver skydda dig mot UV: på terrassen på ett café, under en promenad med din hund eller på en långpromenad, kom ihåg att skydda din hud. På höjden och i tropiska länder, där UV-index är starkare, tveka inte att välja ett högre solskyddsindex än det du brukar använda.

 • Solskydd med ett nytt solfilter noga utvalt för bättre respekt för hud och hav.

  » För ansikte och kropp
  » Skydd mot UVA och UVB
  » Dermatologiskt testad

  Läs mer 
 • Vad är en Dry Oil?
  Den återfuktar kroppen och framhäver solbrännan. Den lätta konsistensen går snabbt in i huden utan att kännas fet. Kan appliceras på håret för att göra det mjukt och glänsande.

  Läs mer 
 • Glöm inte After Sun
  Lugnande After Sun gel, baserad på 98% naturliga ingredienser, med Aloe Vera känd för sina lugnande och återfuktande egenskaper.

  Läs mer 

Sök skugga och undvik solen mellan 12:00-16:00
Det är vid dessa tidpunkter som solens UV-strålar är mest intensiva. Dina chanser att bli solbränd är därför mycket högre! Du behöver inte överexponera dig själv, det är snarare bättre att sola gradvis och genom att skydda din hud med en solskyddsprodukt säkerställer du en mer harmonisk solbränna som håller längre!

Visste du att?
Ljusa, glänsande ytor (snö, vatten eller sand) ökar kraftigt mängden UV som tas emot av hud och ögon. Till exempel: på stranden, även under ett paraply, exponerar du dig delvis eftersom sanden reflekterar UV-strålar. Vatten kan också förstärka den mottagna UV-strålningen: när du badar ger det en känsla av friskhet men låter UV-strålarna passera och reflekterar upp till 30% av strålningen på dess yta! Slutligen, när du solar dig i solen efter att ha simmat, har vattendropparna på din hud en förstorande effekt som förstärker intensiteten av UV-strålar.

Undvik solbränna och när du är solbränd, fortsätt att skydda dig själv
Att skydda dig mot UV hjälper till att begränsa de skadliga effekterna av solen men också att hålla din solbränna längre.

Solbrännan är en naturlig barriär som görs av huden för att skydda sig mot solen. Men denna barriär förblir ytlig och filtrerar bara bort en del av UV-strålarna. Solbränd hud löper därför mindre risk för solbränna, men den skyddar inte mot hudens åldrande! Det är också viktigt att använda en solskyddsprodukt.

1 av 14